Vormingsreeks voor wie solidair wil zijn en tegelijk ondernemend

Facilitators en trainers: Fons Van der Velden en Pol De Greve

 

Wil je solidair zijn en tegelijk ondernemend?

Het kan: sociaal ondernemen is het antwoord. Want zo combineer je het beste van twee werelden. Door te investeren in de lokale economie met projecten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling. Noord-Zuidsamenwerking nieuwe stijl: in gedurfde en vernieuwende combinaties van een economisch bedrijfsmodel met een sociale doelstelling in één en hetzelfde project.
 

Grijp je kans

De Dienst Noord-Zuidwerking van de Provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met het 4de pijlersteunpunt en Context organiseert een uitdagende en verdiepende vormingscyclus Sociaal Ondernemen.

De reeks is gericht op 4de Pijlers die al wat ervaring hebben of gewoon met het idee spelen om te starten met sociaal ondernemen. Je maakt kennis met de principes van sociaal ondernemen, het bedrijfsmodel van een sociaal onderneming, de bedrijfslogica en bedrijfstaal, de voorwaarden voor leiderschap, de uitdagingen van de bedrijfsvoering met en in het Zuiden, de sociaal investeerders.

De informatie en kennis pas je concreet toe op je eigen project. Je deelt kennis en ervaring met anderen. Je leert naar je eigen project te kijken vanuit een nieuwe invalshoek van het sociaal ondernemen.
 

Onze partners

 

 

 

Meer weten over sociaal ondernemen – zie onze publicaties